Ensimmäiset MM-kisavalinnat ja lisäinfoa valintamenettelystä

Belgiassa syyskuussa pelattavien MM-kisojen edustajistoon valitaan jokaisesta maasta maksimissaan viisi miesparia, kolme naisparia ja yksi sekapari. Roundnetin ollessa vielä pieni laji Suomessa, emme ajatelleet välttämättä saavamme kokoon täyttä edustusjoukkuetta.

Toisin kävi! Innostus päästä edustamaan Suomea yllätti meidät ja hakemuksia tuli enemmän, kuin mitä paikkoja on saatavilla.

Helmikuun alussa ilmoitimme, että Suomen MM-kisaedustajisto valitaan hakemusten perusteella ja huomioon otetaan aiempi kisamenestys sekä arvio nykytilanteesta. Suurin osa saamistamme hakemuksista oli kuitenkin erittäin tasaväkisiä niin aiemman kisamenestyksen valossa kuin myös arvioitaessa nykyistä taitotasoa. Vaikka hakijat laitettaisiin nyt parhaan arvion mukaan paremmuusjärjestykseen, ei voida olettaa, että järjestys kesällä olisi enää sama. Myös uusia, nyt hakematta jättäneitä, pareja voi nousta muiden ohi kevään ja kesän mittaan. Roundnet on nuori laji varsinkin Suomessa, joten nopeat muutokset ovat todennäköisiä.

Edellä mainituista syistä olemme päättäneet valita nyt edustajistoon kaksi hakemuksen jättänyttä paria, joiden aiemmat näytöt ovat merkittävästi muita vakuuttavammat. Loput parit (neljä miesparia ja kaksi naisparia) sekä sekapari tullaan valitsemaan kahdessa erässä kesän aikana.

Hakijoista valitaan nyt edustajistoon:
– Kari Kyläinpää ja Kosti Kyläinpää
– Jaana Häkkinen ja Veera Mäenpää

Loput edustajista valitaan:
– Kesäkuun viimeisellä viikolla (kaksi miesparia ja yksi naispari)
– Heinäkuun viimeisellä viikolla (kaksi miesparia, yksi naispari ja sekapari)

Valinta tullaan tekemään senhetkisen kokonaisnäytön perusteella. Valinnoissa painotetaan viimeaikaisia näyttöjä ja huomioon otetaan sekä kotimaan että ulkomaan kilpailut. Mitä suurempi ja tasokkaampi turnaus, sitä arvokkaampaa turnauksessa menestyminen on. Kesä- ja heinäkuun viimeiset viikot valikoituivat sillä perusteella, että mukaan saadaan sekä Espoossa (4.6.) että Joensuussa (16.7. TAI 23.7.) annetut näytöt.

Jos olet jo hakenut MM-edustajistoon, ei sinun tarvitse täyttää hakemusta uudelleen, vaan olet mukana hakuprosessissa. Jos haluat tehdä muutoksia hakuusi, otathan yhteyttä roundnetfinland@gmail.com. Haku on auki 24.7.2022 klo 23:59 asti ja lomakelinkki löytyy arvokisavalinnat-sivulta.

Roundnetkesää odottaen,
Suomen Roundnetyhdistyksen hallitus

 

Vastaa