Lajin taustaa

Roundnet on pallopeli, joka muistuttaa osaltaan lentopalloa. Alunperin Roundnetin on kehittänyt Jeff Knurek vuonna 1989, mutta peli on tullut tietoisuuteen vasta vuonna 2008 Spikeball -brändin kautta. Spikeball tuottaa virallisen pelialustan Roundnet pelille. Yhdysvaltojen Spikeball Roundnet associationin järjestämä Summerspike 2018 näytettiin mm. ESPN –kanavalla. Roundnet on laajasti levinnyt laji jo Yhdysvalloissa. Nyt laji leviää kohti Eurooppaa ja Härmälään.

Roundnet-pelissä on pelialustana trampoliinimainen verkko. Pelaajien on tarkoitus lyödä palloa verkkoon, josta pallo ottaa kimmokkeen ilmaan. Tämän jälkeen vastustajien on tarkoitus saada pelattua pallo takaisin verkkoon. Roundnettiä voidaan pelata eri kokoisilla ryhmillä, mutta yleisin tapa on pelata kahdella kahta vastaan. Roundnetiä voidaan pelata myös kahdestaan vastakkain tai kuudestaan 3vs3 -muotoisena.

Roundnet voi olla lajina alkuun haastava, mutta lajiin pääsee nopeasti kiinni. Aikaisempi lentopallo tai muu pallopelitausta voi olla hyödyksi. Roundnetiä on halpa harrastaa, se on hauskaa ja siinä saa hien pintaan!