Mikä roundnet?

Roundnet on 2v2 pallopeli johon tarvitset vain tasaisen maa-alueen

Roundnet – josta myös käytetään nimeä Spikeball – on peli, jossa on paljon lentopallon elementtejä. Palloa vain ei lyödä verkon yli, vaan verkkoon! Pelialueena voi olla mikä tahansa niin 10m x 10m tasainen alue. Monesta muusta pallopelistä roundnet poikkeaa siten, että peliympäristö on 360 asteen alue, jossa ei ”omia puolia” tunneta.

Kolme kosketusta

Tarkoitus on palauttaa pallo maksimissaan kolmella kosketuksella verkkoon. Kuten lentopallossa, palloa ei saa koskettaa kahta kertaa peräkkäin itse vaan kosketukset täytyy tulla vuorotellen peliparin kanssa. Pallon saa lyödä myös ensimmäisellä tai toisella kosketuksella verkkoon, mutta usein kosketukset ovat:
1. Torjunta
2. Passaus
3. Isku

Kosketus palloon tulee olla nopea; palloa ei saa ottaa kiinni tai ”haltuun”.

360 asteen pelialue

Aloitussyötyön hetkellä pelaajat ovat omilla paikoillaan, mutta aloitussyötön lähdettyä pelaajat saavat liikkua kentällä miten tahtovat. Toista pelaajaa ei saa kuitenkaan estää tai taklata.

Pisteytys

Jos joukkue ei saa palautettua palloa korkeintaan kolmella kosketuksella verkkoon, vastustajajoukkue saa pisteen. Pallon tulee osua nimenomaan verkkoon, se ei saa osua verkon kehään. Jokaisesta pallosta saa pisteen ja yleensä pelataan 21 tai 15 pisteeseen 1-3 erää.