Näin aloitat

Pelaajat

Parhaimmillaan Roundnet on nelinpelinä 2vs2. Voit siis koota neljän hengen peliporukan tai etsiä alueeltasi peliporukoita, joihin olet varmasti tervetullut kokeilemaan peliä yksin, kaverin kanssa tai isommalla porukalla.

“Seurat ja yhteisöt”-alasivulta voit tsekata, löytyykö paikkakunnaltasi esimerkiksi Facebook-ryhmää, jossa ilmoitellaan alueesi peliajankohdista!

Pelivälineet

Laji on helppo aloittaa, koska ainoat välineet ovat käytännössä verkko ja pallo. Et tarvitse erityisiä kenkiä tai muitakaan varusteita. Jos menet kokeilemaan peliä kokeneempien pelaajien kanssa, et tarvitse omia välineitä, vaan pääset varmasti muiden peleihin mukaan!

Käytetyin roundnet-välineiden valmistaja on Spikeball. Spikeball on niin vakiintuunt pelivälineiden valmistaja, että monesti sitä käyteään lajinkin nimenä.

Pelipaikat

Tilaa pelille on hyvä varata reilusti, jotta pelaajat mahtuvat liikkumaan joka suunnassa verkon ympäri. Noin 10 metriä tilaa verkon keskeltä joka suuntaan on hyvä nyrkkisääntö. Pelialustaksi soveltuu parhaiten rantahiekka tai nurmikenttä, mutta peliä voidaan pelata myös kovemmilla alustoilla sekä sisätiloissa.