Turnauskalenteri 2022, MM-valintamenettely ja uudistunut ranking-systeemi

Joulukuussa 2021 muodostettiin uusi hallitus Suomen Roundnetyhdistys Ry:lle. Hallitukseen haluttiin saada edustusta kaikista Suomen roundnetseuroista ja tässä onnistuttiinkin! Hallituksessa kaudella 2022-2023 toimivat:

– Johannes Peltonen PJ (Roundnet Tampere)
– Henri Modenius VPJ (Roundnet Tampere)
– Matilda Leppänen, rahastonhoitaja (Roundnet Tampere)
– Joni Puhakka (Roundnet Tampere)
– Toni Vahevaara (Roundnet Espoo)
– Kosti Kyläinpää (Joensuu Roundnet)

Alkuvuodesta olemme luoneet toimintaedellytyksiä yhdistyksen toiminnalle ja koostaneet kesän turnauskalenteria, arvokisojen valintamenettelytapaa ja uutta Suomen ranking-järjestelmää.

Turnauskalenteri 2022

Vuoden takaiseen tilanteeseen nähden seurojen määrä maassamme on kolminkertaistunut. Lisäksi olemme Roundnet Finlandissa yhdessä pyrkineet luomaan myös tuleville seuroille mahdollisimman hyvät edellytykset syntyä ja kasvaa. Seurojen ja yhteisöjen lisääntyminen tulee varmasti kasvattamaan lajin tulevien vuosien tapahtumakalentereita entisestään. Alla olevassa kansainvälisten turnausten listauksessa on huomioitu ainoastaan merkittävimmät turnaukset, joiden lisäksi Euroopassa (esim. Baltia, Ruotsi, Norja, Saksa, Englanti) järjestetään lukuisia kansallisten tai paikallisten yhteisöjen kaikille avoimia turnauksia. Ole meihin rohkeasti yhteydessä, jos sinulle heräsi kiinnostusta tai kysymyksiä turnauksiin osallistumisesta, Suomessa tai ulkomailla, yksin tai joukkueena!

Suomi
14.5. Pirkanmaa*, MIXED
4.6. Espoo, AVOIN/NAISET
2.7. Tampere, BEACH
9.7. Ahvenanmaa, YLLÄTYS
16.7. Joensuu, AVOIN/NAISET
20.-21.8. Pirkanmaa*, SM (AVOIN/NAISET)
10. / 17.9. ** Suomi*, SM (MIXED)

Kansainväliset turnaukset 
30.4. Cluj-Napoca (ROM), EURA Grand Slam 1 
28.5. Riika (LV), EURA Grand Slam 2
18.6. Sheffield (GBR), EURA Grand Slam 3
23.7.** Freiburg (GER), EURA Grand Slam 4 
5.-7.8. *** Limerick (IRL), EURA European Championships (EM) 
8.-.11.9. *** Houthalen-Helchteren (BEL), Worlds 2022 (MM)

*) Sijainti tarkentuu myöhemmin
**) Turnaus varmistuu myöhemmin
***) Suomen edustajien valintamenettelystä tiedotetaan erikseen

Suomen uudistettu rankingjärjestelmä vuodelle 2022

Suomen roundnetyhdistyksen virallisissa turnauksissa käytetään seuraavaa pistetaulukkoa kaikkien eri sarjojen (Avoin, Naiset ja Mixed) osalta:

Vuoden 2022 alussa jokaisella pelaajalla on 0 pistettä. Vuoden 2022 alusta alkaen rankingiin lasketaan pelaajan pisteet virallisista turnauksista, joihin pelaaja on osallistunut viimeisen 18kk:n aikana. 

Vuodesta 2022 alkaen käytössä ovat:
– Pelaajaranking Avoin
– Pelaajaranking Naiset
– Pelaajaranking Mixed

Rankingia käytetään mm. turnausten lohkojakoja suunniteltaessa sekä ranking vaikuttaa Suomen roundnetyhdistyksen hallituksen päätöksiin, ketkä edustavat Suomea kansainvälisissä kisoissa. Osallistumalla Suomen roundnetyhdistyksen järjestämiin turnauksiin pelaaja hyväksyy nimensä julkaisemisen rankingissa sekä sitä koskevissa julkaisuissa. Suomen roundnetyhdistyksen hallitus voi muuttaa rankingin pistelaskusysteemiä.

Vuodet 2018-2021

Kilpailutoimintaa on järjestetty vuodesta 2018 alkaen. Vuosina 2018-2021 käytössä ovat olleet seuraavat rankingit:
– Pelaajaranking Avoin sarja
– Pelaajaranking Naisten sarja
– Joukkueranking Avoin sarja
– Joukkueranking Naisten sarja
– Joukkueranking Mixed sarja

Rankingit vuosilta 2018-2021 arkistoidaan. 

Valintamenettely MM- ja EM-kisoihin

Kansainvälisiin kisoihin pyritään valitsemaan parhaat pelaajat kaikista maista. Tähän liittyy, että voidaan mitata ja seurata pelaajien menestystä. Seuraamme menestystä ranking-järjestelmällä, jonka avulla voimme lähettää parhaat pelaajat edustamaan Suomea kansainvälisten kisojen suljettuihin sarjoihin.

Suomen Roundnetyhdistyksen hallitus on valittu vapaaehtoisista, pitkään lajin parissa työskennelleistä pelaajista. Hallituksen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen. Hallitus toimii Suomessa toimielimenä, joka on yhteydessä muiden maiden liittoihin ja edustaa Suomea kansainvälisissä roundnetin asioissa.

Koska tähän mennessä turnauksia on ollut vähän ja suurilla aikaväleillä, emme voi käyttää puhtaasti aiempaa rankingjärjestelmää vuoden 2022 arvokisavalintoihin. Siksi vuonna 2022 Suomen Roundnetyhdistyksen hallitus valitsee Suomesta joukkueet/pelaajat MM-kisoihin hakemusten pohjalta. Valintaan vaikuttaa aiempi ranking, kisamenestys sekä pelaajien nykytilanne. EM-kisoissa tullaan käyttämään vastaavaa menettelyä ja siitä tiedotetaan myöhemmin.

Osallistuminen 2022 MM-kisoihin 

Vuoden 2022 MM-kisat järjestetään Belgiassa 8-11.9.2022. 2022 ja sinne valitaan jokaisesta maasta seuraavanlainen edustus:

10 avoimen sarjan pelaajaa (5 joukkuetta)
6 naisten pelajaa (3 joukkuetta) 
2 mixed pelaajaa (mies ja nainen muodostavat parin. Voivat olla samoja pelaajia, kuin muissa sarjoissa)

Näin hakeminen tapahtuu:

Lähetä peliparisi hakemus viimeistään 28.2. klo 23:59. Hakemus-nappi löytyy alempaa.

Suomen Roundnetyhdistyksen hallitus valitsee pelaajat, jotka ovat hallituksen mielestä parhaita edustamaan Suomea kansainvälisissä kisoissa. Tähän päätökseen vaikuttaa pääosin aiempi ranking, kisamenestys ja pelaajien nykytilanne. Hallitus tekee valinnat 6.3 mennessä.

 

Lisätietoja ja kysymyksiä kisoihin liittyen, Suomen Roundnetyhdistyksen hallitukseen voi olla yhteydessä sähköpostitse osoitteessa: roundnetfinland@gmail.com tai lähettää viestiä sosiaalisen median kanavissa.

Roundnet-kesää 2022 odottaen,
Johannes Peltonen ja koko Suomen Roundnetyhdistyksen hallitus

Vastaa